KİRALAMA ÖNCESİ VE SONRASI UYULMASI GEREKEN KURALLAR

Değerli Sanayicimiz,

Öncelikle İMES Sanayi Sitemize hoş geldiniz.

Bildiğiniz üzere SS. İMES Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi, İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi ve Ümraniye Belediyesi ile koordineli olarak çalışmaktadır.

Aşağıda yer alan konularda açıklamalarını dikkatle okumanızı ve ona göre hareket etmenizi izinsiz, bilgisiz iş ve işlem yapmamanızı önemle rica ederim.    

İMES içerisinde bir lokasyonda faaliyet göstermek için yer kiralamayı düşündüğünüz durumunda faaliyetinizin uygunluğu konusunda lütfen Kooperatifimizden bilgi alınız. Faaliyetinizin durumu sitemiz için uygun ise;

 

<<<<LİNKİ TIKLAYARAK>>>>   tüm evrakları bilgisayarınıza indiriniz.

  1. Evrak ekindeki kira kontratını kullanarak Mülk sahibinizle sözleşme yapınız. (kırtasiye formatındaki kontratlar geçerli olmayacaktır.)
  2. Elektrik açılışı işlemleri için istenen tüm evrakları hazırladıktan sonra bize mail atınız.
  3. Kiraladığınız adreste bilgimiz dışında yada izin almadan kendi iradenizle kesinlikle Kepçe, Beton Mikseri getirmeyiniz. (Aksi durum tahliye sebebinizdir.)
  4. Dış cephenizi boyamak istediğinizde tek tip renk olan griyi kullanmanız gerekmektedir. Farklı renklere izin verilmemektedir.
  5. İş yerlerinin önlerine beton dökme, tel çit çekme, bir karış dahi olsa duvar örme gibi iş yeri sınırlarını çevreleyecek işlemler site yönetim planına aykırı olduğundan izin verilmemektedir.
  6. İş yeri içerisinde yada dışarısında yapmayı düşündüğünüz yada planladığınız her türlü tadilat için mutlaka bir dilekçe ve ekinde yapılacak çalışmayı belirten mimari çizim yada fotoğraf ile birlikte bize başvuruda bulunun. Talebinizin yanıtını yazılı yada sözlü almadan çalışmalara başlamayınız.
  7. GSM Ruhsatı için Dudullu OSB ye başvurmanız gerekmektedir (Ruhsat evrakında gerekli olan faaliyet uygunluk yazısı İMES’ten alınacaktır.)
  8. İş yerinizin ön tarafına tip projelere göre sundurma ve basınçlı kap güvenli alanı yapabilirsiniz. Bunun için noter onaylı muvafakatname ve taaahütname ile bize başvurmanız, Dudullu OSB ye harç yatırmanız gerekmektedir.
  9. Doğalgaz başvurunuzu anlaştığınız mühendislik firması aracılığı ile İgdaş’a yapabilirsiniz. Her sokakta sokağı besleyecek kadar İGDAŞ Doğalgaz dağıtım kutusu bulunmaktadır. İş yerinizin önünde yok ise sağ veya sol tarafınızdaki kutudan faydalanacaksın. Kesinlikle yolun karşısından hattın iş yerinize alınması için asfaltın kazılmasına müsaade edilmemektedir. İş yerinizin önündeki doğalgaz kutusu iş yerinizin giriş çıkışınıza engel olduğu durumda kutunun yer altına alınması için talepte bulunabilir. Masrafları ödemeyi kabul etmeniz durumunda İGDAŞ tan sizin için talepte bulunabiliriz.
  10. Kiraladığınız adreste su açtırmak için İSKİ Ümraniye’ye firma evrakları ve kira kontratınızla başvurmanız gerekmektedir.
  11. Sanayi atıkları ile atık pillerinizin bertarafını kurallara uygun şekilde bertaraf etmeniz gerekmektedir.

Değerli Sanayicimiz,

İMES Sanayicileri olarak bizler Sıfır Atık Projesi kapsamında çevre ile olan ilişkilerimize büyük önem vermesi, çevreyi kirleten materyallerin kontrol altına alınması hususunda daha duyarlı şekilde hareket edilmesi gerektiğinin bilincindeyiz.

İş yerlerinizde biriktirdiğiniz ya da atık toplama konteynerlerinde biriken ve tehlikesiz atık grubuna giren atıklarınız için ;

İstanbul Dudullu Organize Sanayi Bölgesi Bölge Müdürlüğü Keskin Metal Nak. ve Hurda Tic. firması ile sözleşme yaparak tehlikesiz atık grubuna giren atıkların toplanması için firmayı yetkilendirmiştir.

Bu kapsamda sıfır atık grubuna giren tehlikesiz atıklarınızın bertarafı için Keskin Metal Nak. ve Hurda Tic. Mehmet Çubukoğlu 0539 430 52 31 ile irtibata geçerek düzenli olarak toplatabilir ya da 504. Sokak Otopark Alanı ve 1.Sosyal Tesis noktalarında yer alan geçici depolama alanlarındaki kağıt, plastik ve cam konteynerlerine bu tür atıklarınızı atabilirsiniz.

Bu sayede atıklarımız daha düzenli toplanacak ve ekonomiye tekrardan kazandırılacaktır.

NOT: Sitede izinsiz kağıt toplayan ve atığını çevreye bırakan araç ya da şahısları gördüğünüzde lütfen İMES Güvenlik Amirliğine bilgi veriniz. 

Tehlikesiz atık gruplarını görmek için tıklayın

        

Değerli Sanayicimiz,

Kullandıktan sonra bitmiş ve atık durumuna gelmiş pillerinizi lütfen çöpe atmayınız. Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) atık pillerin toplanması, taşınması ve bertarafı konusunda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş Türkiye’deki tek kuruluştur.

Atık pil toplama ve biriktirme kutularını 0212 438 08 25 numaralı telefonu arayarak ücretsiz talep edebilir yine biriktirdiğiniz pilleri https://www.tap.org.tr/pil-biriktirdim/ linki üzerinden Atık Pil Bildirim Formunu doldurmanız durumunda belirttiğiniz adresinize 15 gün içerisinde gelecek olan TAP aracına ücretsiz olarak teslim edebilirsiniz.

1-50 kg aralığında olan atık pillerinizi ise anlaşmalı Sürat Kargo ve PTT Kargo ile ücretsiz olarak Taşınabilir Pil Üreticileri ve İthalatçıları Derneği (TAP) Oruçreis Mah. Giyimkent Sitesi 13.Sokak No:75-77 Esenler 34230 adresine gönderebilirsiniz.

Atık akülerin toplaması ve bertarafı için ise Akümülatör Üretici ve Geri Kazanım Sanayiciler Derneği (AKÜDER) 0212 482 23 40 ve sayfasında yer alan akü teslim noktaları  ve Tüm Akü İthalatçıları (TÜMAKÜDER)ve Üreticileri Derneği 0216 456 67 77 – 78 ile iletişime geçebilirsiniz.

Değerli Sanayicimiz,

İMES Sanayicileri olarak bizlerin çevre ile olan ilişkilerimize büyük önem vermesi, çevreyi kirleten materyallerin kontrol altına alınması hususunda daha duyarlı şekilde hareket etmesi gerekmektedir.

“Evsel Atık” dediğimiz yiyecek, içecek gibi kullanımdan düşmüş ve çöp durumuna gelmiş materyallerin geri dönüştürülebilir atıklardan ve endüstriyel atıklarından ayrı toplanması gerekmektedir.

Kullanılmış Gıdasal yağ, Makine yağı, bor yağı, toz boya atığı, Mühendislik plastiklerinden çıkan talaş ve moloz atıkları ile kauçuk, bakalit, asit vb kimyasal gibi üretim faaliyetlerimiz sonucu ortaya çıkan her türlü endüstriyel atıklarınızı kesinlikle çöp konteynırlarına atmayınız. Kanalizasyona dökmeyiniz. Endüstriyel ve evsel atıkların aynı konteynere atılması durumunda Çöp araçlarımızın Lisansları döküm alanında iptal edilebilir, sitemizde çöpleri toplayacak çöp aracı bulamaz duruma gelebiliriz.

ENDÜSTRİYEL ATIKLARINIZI;

Kendi bünyenizdeki atık sınıflarına göre biriktirmek sonrasında ise lisanslı yetkili mercilere bertarafı için teslim etmek ve entegre çevre sistemine giriş yapmak yasal bir zorunluluktur.

 Endüstriyel atıkların bertarafı için Deha Bitkisel Atık Yağ Toplama Geri Kazanım Tic. AŞ 0216 394 33 16 – 0530 498 62 26 - İstaç Aş: 444 85 00 – Asya Yakası Endüstriyel Atık Toplama Birimi 0216 732 87 05 (diğer atıkların bertarafı için https://www.istac.istanbul), İzaydaş 0262 316 60 00, Ümraniye Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü, Temizlik İşleri Müdürlüğü 216 443 56 00 ve Çevre Şehircilik Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş kuruluşlar ve lisanslı atık taşıma firmaları ile irtibata geçerek sözleşme yapabilir Endüstriyel atıklarınızı düzenli olarak toplattırabilirsiniz.

 Atıklarınızı bertaraf eden kurumların mutlaka lisansları kontrol edilmelidir.

 Bu sayede atıklarımız daha düzenli toplanacak, bir kısmı ekonomiye tekrardan kazandırılacak, bir kısmı da çevreye zarar vermeyecek şekilde bertaraf edilecektir.

 NOT: Sitede izinsiz kağıt toplayan ve atığını çevreye bırakan araç ya da şahısları gördüğünüzde lütfen İMES Güvenlik Amirliğine bilgi veriniz.