KVKK Politikası

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN

KOOPERATİF ORTAKLARI AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Ortağımız;

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

 

  1. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

 

Veri Kategorileri Bu Kategoride İşlenen Veri Tiplerine Örnekler
Kimlik Verisi Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz, kimlik fotokopisi, fotoğraf, imzanız
İletişim Verisi Telefon numaranız, açık adresiniz, e-posta adresiniz
Hukuki İşlem Verisi Adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler

 

Fiziksel Mekan Güvenliği Verisi Güvenlik kamerası kayıtlarınız
Faaliyet Verisi Üye olduğunuz mesleki kuruluş bilgileri
Finans Verisi Tapu bilgileri, banka hesap bilgileri

 

 

  1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Yukarıda yer alan Kişisel Verileriniz;

  • Sizlerle iletişim faaliyetlerini yürütebilmemiz,
  • Müşteri ilişkileri ve memnuniyet yönetimi süreçlerinin yürütülmesi ile müşteri memnuniyetine yönelik aktivitelerin yürütülmesi,
  • Sizlerin talep ve/veya şikayetlerinizin takibini yapabilmemiz,
  • Yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaları yapabilmemiz ve buna bağlı iş süreçlerini yürütebilmemiz,
  • Şirketimizin emniyetini ve fiziksel mekan güvenliğinin temini ile bunlara ilişkin idari, teknik tedbirleri sağlayabilmemiz,
  • Üye olduğunuz mesleki kuruluşa ait bilgilendirmelerin tarafınıza yapabilmemiz,
  • Gerekli durumlarda kimlik bilgi ve belgelerinizi teyit edebilmemiz; suistimallerin, kayıp ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli işlemleri yapabilmemiz,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizi muhafaza edebilmemiz; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması ve yedeklenmesi işlerini gerçekleştirmemiz; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünü sağlayabilmemiz; bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirleri alabilmemiz,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlara, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz, yasal takipleri ve hukuki süreçleri yürütebilmemiz,

amaçları ile işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacaktır.

 

  1. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz?

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve doğabilecek hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için; ve gerektiğinde yukarıda belirttiğimiz amaçlar dahilinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, devir yazıları onayının gerçekleştirilebilmesi amacıyla OSB’ye, ortak girişlerinin düzenli olarak yapılabilmesi ve genel kurullarda kullanılacak hazirun listelerinin sistem üzerinden temin edilmesi amacıyla Ticaret Bakanlığına bağlı Koop-bis sistemine, kar payı ödemesi yapılabilmesi amacıyla bankalara aktarılabilecektir.

 

4.Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Ve Bunlara İlişkin Hukuki Sebepler Nelerdir?

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen (i) açık rızanın alınması (ii) kanunlarda açıkça öngörülmesi (iii) veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (iv) bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (v) ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması hukuki sebepleriyle işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar kapsamında ve aşağıda Kanun’un 4. Maddesinde sayılan Genel İlkelere uygun olarak;

 

  1. a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olmak,
  2. b) Doğru ve gerektiğinde güncel olmak kaydıyla,
  3. c) Belirli, açık ve meşru amaçlar ile,
  4. d) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,
  5. e) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek üzere otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla (e-mail, kağıt ortamında, formlarla, telefonla vb.) işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacak ve gerektiğinde yukarıda belirtilen yerlere aktarılabilecektir.

 

6.Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklara Nasıl Erişebilirsiniz?

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. KVKK’nın 11. maddesinde kişisel veri sahibinin kanun kapsamındaki hakları sayılmıştır.

 

KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

 

Veri Sorumlusu: İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatif

Adres: Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul

Mail: kvkk@imes.org

İşbu Aydınlatma Metnini okudum ve anladım.

AD SOYAD - İMZA

 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN

MÜŞTERİ AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Müşterilerimiz;

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi (“İMES”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemlerini, kimlere aktarılabileceğini ve KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin olarak siz gerçek kişi kiracılarımızı ve/veya tüzel kişi kiracılarımızın yetkililerini bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır. İşbu doküman kapsamında kiracı, İMES ortaklarının kiracıları, sanayi sitesi içinde ticari faaliyet sürdüren ortakları, İMES’in Sosyal Tesislerinde faaliyet gösteren kiracılarını anlamına gelmektedir.

 

  1. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

 

Veri Kategorileri Bu Kategoride İşlenen Veri Tiplerine Örnekler
Kimlik Verisi Adınız, soyadınız, kimlik fotokopiniz, fotoğraf, imza sirküleriniz ve imza beyanınız
İletişim Verisi Telefon numaranız,  e-posta adresiniz
Hukuki İşlem Verisi Adli makamlarla yazışmalardaki bilgiler, dava dosyasındaki bilgiler

 

Faaliyet Verisi Sektör bilgisi, imalat kalemi bilgisi, ihracat yapılan ülke bilgisi, ithalat yapılan ülke bilgisi, sahip olunan makine tür ve sayı bilgisi, çalışan sayısı bilgisi, sertifika bilgileri, üye olunan mesleki kuruluş bilgisi, kosgep kayıt bilgisi, destek alınan kurum bilgisi, sizin ayrıca iletebileceğiniz diğer bilgiler
Fiziksel Mekan Güvenliği Verisi Güvenlik kamerası kayıtlarınız

 

  1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Yukarıda yer alan Kişisel Verileriniz;

  • Sizlerle iletişim faaliyetlerini yürütebilmemiz,
  • Sizlerin talep ve/veya şikayetlerinizin takibini yapabilmemiz,
  • Sözleşme süreçlerini yürütebilmemiz,
  • Yürütülen ticari faaliyetlerin gerçekleştirilmesi için ilgili iş birimlerimiz tarafından gerekli çalışmaları yapabilmemiz ve buna bağlı iş süreçlerini yürütebilmemiz,
  • Ticari ve/veya iş stratejilerini planlanlayıp, uygulayabilmemiz, finans ve muhasebe işlerini yürütebilmemiz,
  • Şirketimizin emniyetini ve fiziksel mekan güvenliğinin temini ile bunlara ilişkin idari, teknik tedbirleri sağlayabilmemiz,
  • Gerekli durumlarda kimlik bilgi ve belgelerinizi teyit edebilmemiz; suistimallerin, kayıp ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli işlemleri yapabilmemiz,
  • Firmanızın sağladığı hizmetlere ilişkin başka firmalardan talep gelmesi halinde, sizi bu firmalara yönlendirebilmemiz, aranızda iş bağlantısı kurabilmemiz ve firmanızın reklamını yapabilmemiz,
  • Üye olduğunuz mesleki kuruluşlar ile ilgili bilgilendirmeleri tarafınıza yapılabilmemiz,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizi muhafaza edebilmemiz; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması ve yedeklenmesi işlerini gerçekleştirmemiz; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünü sağlayabilmemiz; bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirleri alabilmemiz,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlara, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz, yasal takipleri ve hukuki süreçleri yürütebilmemiz,

amaçları ile elde edilecek, işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacaktır.

 

  1. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz?

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve doğabilecek hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için; ve gerektiğinde yukarıda belirttiğimiz amaçlar dahilinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, hukuki süreçlerin takibi için anlaşmalı olduğumuz avukatlık bürolarına evrak ve ürün gönderebilmemiz amacıyla kargo şirketlerine, bu yönde talepleri olması halinde firmanızın sunduğu hizmetlere ihtiyacı olabilecek şirketlere aktarılabilecektir.

 

4.Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Ve Bunlara İlişkin Hukuki Sebepler Nelerdir?

  • Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen (i) kanunlarda açıkca öngörülmesi (ii) veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması (iii) bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (iv) ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması hukuki sebepleriyle (v) doğum tarihiniz, açık rızanıza dayanarak, yaş grubunuza yönelik düzenlenen etkinlikleresizleri davet edebilmek amacıyla, kimlik ve iletişim bilgileriniz ve faaliyet verileriniz, açık rızanıza dayanarak firmanızın sağladığı hizmetlere ilişkin başka firmalardan talep gelmesi halinde, sizi bu firmalara yönlendirebilmemiz, aranızda iş bağlantısı kurabilmemiz ve firmanızın reklamını yapabilmemiz amacıyla işlenecek, internet sitemizde yayınlanacak ve bu yönde talebi olan firmalara aktarılacaktır.

 

İşbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar kapsamında ve aşağıda Kanun’un 4. Maddesinde sayılan Genel İlkelere uygun olarak;

 

  1. a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olmak,
  2. b) Doğru ve gerektiğinde güncel olmak kaydıyla,
  3. c) Belirli, açık ve meşru amaçlar ile,
  4. d) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,
  5. e) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek üzere otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla (e-mail, kağıt ortamında, formlarla, telefonla vb.) işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacak ve gerektiğinde yukarıda belirtilen yerlere aktarılabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklara Nasıl Erişebilirsiniz?

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. KVKK’nın 11. maddesinde kişisel veri sahibinin kanun kapsamındaki hakları sayılmıştır.

 

KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre İMES’e  yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

 

Veri Sorumlusu: İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi

 Adres: Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul

Mail: kvkk@imes.org

SS İMES SANAYİ SİTESİ İŞLETME KOOPERATİFİ

Hizmet Sahasında Yer Alan Güvenlik Kameraları Hakkında Aydınlatma Metni

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden SS İMES SANAYİ SİTESİ İŞLETME KOOPERATİFİ (“İMES”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Hizmet binamızda ve yollarda toplam 82 adet güvenlik kamerası vasıtasıyla hizmet sahamızın güvenliğinin sağlanması amacıyla görüntü kaydı yapılmakta, kontrol noktasında plaka tanıma sistemi kullanılmakta ve şoförün fotğrafı çekilmekte, kayıt işlemi idari işler ve güvenlik birimi tarafından denetlenmektedir.

Söz konusu kişisel verileriniz, Kanunun 5. maddesinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik yollarla işlenmektedir. Ayrıca ilgili kişisel verileriniz hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuatı gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. KVKK’nın 11. maddesinde kişisel veri sahibinin kanun kapsamındaki hakları sayılmıştır.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” Madde 5’e göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sk. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz.

İletişim Formunda İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden SS.İMES Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere
aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

İnternet sitemizdeki iletişim formu aracılığıyla paylaştığınız ad soyad, e-posta adresiniz kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından sunulan ürün ve hizmetlerden ilgili kişileri faydalandırmak için gerekli çalışmaların iş birimleri tarafından yapılması, ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ve başvuruda bulunduğunuz konu hakkında sizinle iletişim kurulabilmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Ayrıca işbu form ile paylaştığınız bilgiler üzerinde mutlak bir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bilmemizi istemediğiniz kişisel verilerinizi ve özel nitelikli kişisel verilerinizi Şirketimizle paylaşmamanızı tavsiye ederiz.

Söz konusu kişisel veriler, KVKK’nın 5. maddesinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olmasıve “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir ve sadece hukuki uyuşmazlıklarda ilgili yargı mercileriyle paylaşılacaktır.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi,“Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz.

Kullanabileceğiniz bir başvuru formu sizi bilgilendirmek ve sizlere kolaylık sağlamak adına internet sitemizde yayınlanmıştır. İlgili formu görüntülemek için tıklayınız.

İMES Santral Aydınlatma Metni

İMES’i arayanların paylaşmış olduğu ad, soyad, telefon numarası ve ses kaydı kişisel verileri;

(I)arayan kişiye doğru hitap edebilmek,

(II) aramanın teyidi,

(III) ileride doğabilecek olan uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi,

(IV) hizmet kalitesi takibi,

(V) ürün ve hizmetlerimiz ile ilgili size bilgi verebilmek,


amacıyla sınırlı olarak işlenmektedir. Bu kişisel veriler, 6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunun 5. maddesinde belirtilen “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlemenin zorunlu olması” hukuki sebebine bağlı olarak telefon yoluyla otomatik olarak işlenmekte olup sadece hukuki uyuşmazlıklarda talep durumunda ilgili yargı mercileriyle paylaşılacaktır. Kanun’un ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları” Tebliğine göre İMES’in Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sk. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine iletebilirsiniz.”

Misafir İnternet Kullanımında İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

Bu aydınlatma metni, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ kapsamında veri sorumlusu sıfatıyla internet kullanımı için doldurulan hotspot kullancı paneli hakkında İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından hazırlanmıştır.

İnternet kullanımı için doldurulan hotspot kullancı paneli aracılığıyla paylaştığınız telefon numarası ve internet kullanımına dair trafik bilgileriniz ile sınırlı olan kişisel verileriniz, sunulan internet hizmetinde veri sorumlusunun güvenliğinin sağlanabilmesi ve 5651 sayılı kanun gereği trafik bilgilerinin kayıt edilmesinin zorunluluğunu yerine getirmek amacı ile işlenmektedir.

Söz konusu kişisel veriler, KVKK’nın 5. maddesinde yer alan, “hukuki yükümlülüğün yerine getirilebilmesi” ve “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. Bu kişisel verileriniz yetkili kamu kurum ve kuruluşlarla  paylaşılabilecektir.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” Madde 5’e göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz.

                                            ZİYARETÇİ AYDINLATMA METNİ
İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemlerini, kimlere aktarılabileceğini ve KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin
olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Şirketimize ziyaretiniz sırasında paylaştığınız ad, soyad, plaka, ziyarete geldiğiniz kişi kişisel verileriniz, hizmet alanımıza yapılan giriş çıkışların tespiti ve şirket güvenliğinin sağlanması amaçları ile işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacak ve gerektiğinde dahilinde hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuat gereği talep
halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

Söz konusu kişisel veriler, Kanunun 5. maddesinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” hukuki sebebine dayanarak otomatik olan ve/veya otomatik olmayan yollarla işlenmektedir.

Kanunun “ilgili kişinin haklarını düzenleyen” 11. maddesi kapsamındaki taleplerini, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz

Pronet Talep Formunda İşlenen Kişisel Verilere İlişkin Aydınlatma Metni

 İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden SS.İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

İnternet sitemizdeki Pronet alarm sistemi talep formu aracılığıyla paylaştığınız ad soyad, firma adresiniz, e-posta adresiniz ve açıklama bölümünde bizimle paylaştığınız kişisel verileriniz, şirketimiz tarafından sunulan alarm sistemi hizmeti ile ilgili taleplerinizi değerlendirmek, gerekli işlemleri gerçekleştirebilmek, ilgili iş süreçlerinin yürütülmesi ve başvuruda bulunduğunuz konu hakkında sizinle iletişim kurulabilmesi amaçlarıyla işlenmektedir. Ayrıca işbu form ile paylaştığınız bilgiler üzerinde mutlak bir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bilmemizi istemediğiniz kişisel verilerinizi ve özel nitelikli kişisel verilerinizi Şirketimizle paylaşmamanızı tavsiye ederiz.

Söz konusu kişisel veriler, KVKK’nın 5. maddesinde yer alan “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması” hukuki sebeplerine dayanarak otomatik yolla işlenmektedir. Kişisel verileriniz talebinizi gerçekleştirebilmek amacıyla iş birliği içerisinde bulunduğumuz hizmet sağlayıcı Pronet’le ve hukuki uyuşmazlıklarda ilgili yargı mercileriyle paylaşılacaktır.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz.

Kullanabileceğiniz bir başvuru formu sizi bilgilendirmek ve sizlere kolaylık sağlamak adına internet sitemizde yayınlanmıştır. İlgili formu görüntülemek için tıklayınız.

KİŞİSEL VERİLERİNİZİN İŞLENMESİ HAKKINDA

ÇALIŞAN ADAYI AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Çalışan Adayı;

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden SS.İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemi, kimlere aktarılabileceği ve KVKK kapsamındaki haklarınız konularına ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır

Bize gönderdiğiniz özgeçmişlerinizde veya bize ulaşmanıza aracı olan internet sitelerinde belirttiğiniz bilgiler üzerinde mutlak bir kontrolümüz bulunmamaktadır. Bilmemizi istemediğiniz kişisel verilerinizi ve özel nitelikli kişisel verilerinizi Şirketimizle paylaşmamanızı tavsiye ederiz.

  1. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?
    1. Adınız, soyadınız, doğum tarihiniz ve yeriniz, cinsiyetiniz, medeni durumunuz, uyruk bilginiz;
    2. E-posta adresiniz, adresiniz, cep telefon numaranız;
    3. Özgeçmişte yer vermeniz halinde sağlığınıza ilişkin bilgileriniz (engellilik durumunuz gibi);
    4. Öğrenim durumunuz, sertifika ve diploma bilgileriniz, uzmanlık bilginiz, yabancı dil bilgileriniz, yeteneklerinize ilişkin bilgileriniz, katıldığınız seminer ve kurs bilgileriniz, bilgisayar bilginiz, sınav sonucu bilginiz;
    5. İş tecrübelerinize ilişkin bilgileriniz (örneğin; daha önce çalıştığınız sektörler, firmalar, pozisyonunuz, sorumluluklarınız, aldığınız ücret);
    6. Fotoğrafınız;
    7. Sürücü belgesi bilgileriniz;
    8. Hobilerinize ilişkin bilgiler;
    9. Maaş beklentiniz;
    10. Askerlik durumu bilginiz,
    11. Referans bilgileriniz (referans kişisinin adı soyadı, unvanı, işyeri, iletişim bilgileri) ,
    12. Özgeçmişinize kendi iradenizle eklediğiniz ancak bizim öngöremeyeceğimiz diğer bilgileriniz

KVKK’ya uygun olarak işlenmektedir.

Söz konusu verileriniz, iş başvurunuzun onaylanmaması halinde 1 yıla kadar, onaylanması halinde ise işyerinden ayrılmanızdan itibaren 10 yıla kadar SS.İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi nezdinde saklanabilecektir.

  1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Yukarıda belirttiğimiz kişisel verileriniz, size verdiğimiz istihdam hizmetine ilişkin bu Hizmet Sözleşmesi’nin ifası için aşağıdaki amaçlarla işlenmektedir:

  1. İş başvuru sürecinizi yönetilebilmesi,
  2. Sizinle iletişim kurulabilmesi,
  3. Size önereceğimiz pozisyon için yeterli donanıma sahip olup olmadığınızın tespitinin sağlanması,
  4. Hakkınızda referans alabileceğimiz kişilerle görüşebilmek ve sizin iş için uygun olup olmadığınızı tespit edilebilmesi,
  5. Çalışmak istediğiniz pozisyon bilgisinin, ücret beklentinizin, başka pozisyonlarda çalışıp çalışamayacağınız bilgisinin ve işe başlama tarihinizin tespit edilebilmesi,
  6. Şirket araçlarının kullanılması ihtiyacı doğduğunda aracı kullanıp kullanamayacağınızın tespitinin sağlanması,
  7. Size önerilecek pozisyon için yaş olarak uygunluğunuzun tespiti ve Çocuk ve Genç İşçilerin Çalıştırılma Usul ve Esasları Hakkında Yönetmeliğe uyum sağlanabilmesi,
  8. Mülakata geldiğinizde insan kaynakları birimimiz tarafından kolaylıkla hatırlanabilmeniz,
  9. Çalışan adayı ile irtibat kurulabilmesi ve çalışan adayının işe kabul edilebilmesi halinde özlük dosyasının hazırlanabilmesi,
  10. İş sözleşmesi süresince çalışmasını kesintiye uğratabilecek bir durumunuzun olup olmadığının tesbiti ve 1632 No.lu Askeri Ceza Kanunu md. 75 hükmüne uyum sağlanabilmesi.
  11. Kişisel Verilerinizi Hangi Yöntemi Kullanarak Ve Hangi Hukuki Sebeplere Dayanarak İşliyoruz?

 Söz konusu kişisel veriler, açık rızanıza bağlı olarak Kanunun 5. maddesinde yer alan  (i) “veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için zorunlu olması”, (ii) “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla, veri sorumlusunun meşru menfaatleri için veri işlenmesinin zorunlu olması” ve (iii) “ bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması” hukuki sebeplerine dayanarak otomatik olan (örneğin internet ortamında otomatik olarak sistemimize gönderilmesi) veya otomatik olmayan yollarla (örneğin telefonda bize bildirdiğiniz bir bilgiyi not etmemiz) işlenmektedir.

  1. Kişisel Verilerinizi Kimlere Ve Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz? 

Kişisel verileriniz, hukuki uyuşmazlıkların giderilmesi veya ilgili mevzuat gereği talep halinde adli makamlar veya ilgili kolluk kuvvetlerine aktarılabilecektir.

  1. Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklara Nasıl Erişebilirsiniz?

KVKK’nın 11. maddesinde  belirtilen haklarınıza  ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre SS.İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz. Kullanabileceğiniz bir başvuru formu sizi bilgilendirmek ve sizlere kolaylık sağlamak adına internet sitemizde yayınlanmıştır. İlgili formu görüntülemek için tıklayınız.

 

KİŞİSEL VERİLERİN İŞLENMESİNE İLİŞKİN

TEDARİKÇİ AYDINLATMA METNİ

 

Değerli Tedarikçimiz;

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemlerini, kimlere aktarılabileceğini ve KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin olarak siz gerçek kişi tedarikçilerimizi ve/veya tüzel kişi tedarikçilerimizin yetkililerini ve çalışanlarını bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

 

  1. Hangi Kişisel Verilerinizi İşliyoruz?

 

Veri Kategorileri Bu Kategoride İşlenen Veri Tiplerine Örnekler
Kimlik Verisi Adınız, soyadınız, imzanız
İletişim Verisi Telefon numaranız, açık adresiniz, e-posta adresiniz, kurumsal e-posta adresiniz
Hukuki İşlem Verisi Adli makamlarla yazışmalardaki bilgileriniz, Dava dosyasındaki bilgileriniz
Fiziksel Mekan Güvenliği Verisi Güvenlik kamerası kayıtlarınız
Finans Verisi Banka hesap bilgileriniz,
Mesleki Deneyim Verisi Sertifikalarınız, aldığınız eğitimler,
Özlük Verisi İşe bildirge formunda işlenen bilgileriniz,

 

 

  1. Kişisel Verilerinizi Hangi Amaçlarla İşliyoruz?

Yukarıda yer alan Kişisel Verileriniz;

  • Sizlerle/Sizlerin yetkilisi veya çalışanı olduğunuz firma ile iletişim faaliyetlerini yürütebilmemiz,
  • Sizlerle/Sizlerin yetkilisi veya çalışanı olduğunuz firma ile mal/hizmet satım alım süreçlerini yürütebilmemiz,
  • Finans ve muhasebe işlerini yürütebilmemiz,
  • Şirketimizin emniyetini ve fiziksel mekan güvenliğinin temini ile bunlara ilişkin idari, teknik tedbirleri sağlayabilmemiz,
  • İş sağlığı, güvenliği süreçlerini yürütebilmemiz,
  • Lojistik faaliyetlerini yürütebilmemiz,
  • Gerekli durumlarda kimlik bilgi ve belgelerinizi teyit edebilmemiz; suistimallerin, kayıp ve dolandırıcılığın önlenmesi için gerekli işlemleri yapabilmemiz,
  • İlgili mevzuat gereği saklanması gereken bilgilerinizi muhafaza edebilmemiz; bilgi kayıplarının önlenebilmesi için kopyalanması ve yedeklenmesi işlerini gerçekleştirmemiz; bilgilerinizin tutarlılığının kontrolünü sağlayabilmemiz; bilgilerinizin güvenliği için gerekli teknik ve idari tedbirleri alabilmemiz,
  • Düzenleyici ve denetleyici kurumlara, yasal düzenlemelerin gerektirdiği veya zorunlu kıldığı hukuki yükümlülüklerimizi yerine getirebilmemiz, yasal takipleri ve hukuki süreçleri yürütebilmemiz

amaçları ile işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacaktır.

 

  1. Kişisel Verilerinizi Kimlere ve Hangi Amaçlarla Aktarıyoruz?

Kamu güvenliğine ilişkin hususlarda ve doğabilecek hukuki uyuşmazlıklarda, talep halinde ve mevzuat gereği savcılıklara, mahkemelere ve ilgili kamu görevlilerine bilgi verebilmek için; ve gerektiğinde yukarıda belirttiğimiz amaçlar dahilinde yetkili kamu kurum ve kuruluşlarına, hukuki süreçlerin takibi için anlaşmalı olduğumuz avukatlık bürolarına, şirketimizin mali bilançolarının oluşturulması için mali müşavirlere, mal/hizmet sözleşmelerinin ifası için bankalara, iş faaliyetlerimizin denetlenebilmesi için denetim firmalarına, evrak ve ürün gönderebilmemiz amacıyla kargo şirketlerine,kullandığımız müşteri yazılım programı desteği aldığımız şirketlere ve muhasebe işlerini yürütebilmek için muhasebe desteği aldığımız şirketlere aktarılabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerinizin Toplanma Yöntemleri Ve Bunlara İlişkin Hukuki Sebepler Nelerdir?

Yukarıda belirtilen kişisel verileriniz 6698 sayılı Kanun’un 5. ve 6. maddelerinde belirtilen (i) kanunlarda açıkca öngörülmesi (ii) veri sorumlusunun hukuki yükümlülüğünü yerine getirebilmesi için  zorunlu olması (iii) bir sözleşmenin kurulması veya ifasıyla doğrudan doğruya ilgili olması kaydıyla, sözleşmenin taraflarına ait kişisel verilerin işlenmesinin gerekli olması (iv) ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla veri sorumlusunun meşru menfaati için zorunlu olması hukuki sebepleriyle işbu Aydınlatma Metninde belirtilen amaçlar kapsamında ve aşağıda Kanun’un 4. Maddesinde sayılan Genel İlkelere uygun olarak;

 

  1. a) Hukuka ve dürüstlük kurallarına uygun olmak,
  2. b) Doğru ve gerektiğinde güncel olmak kaydıyla,
  3. c) Belirli, açık ve meşru amaçlar ile,
  4. d) İşlendikleri amaçla bağlantılı, sınırlı ve ölçülü olarak,
  5. e) İlgili mevzuatta öngörülen veya işlendikleri amaç için gerekli olan süre kadar muhafaza edilmek üzere otomatik olan ya da herhangi bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olmayan yollarla (e-mail, kağıt ortamında, formlarla, telefonla vb.) işlenecek, kaydedilecek, depolanacak, muhafaza edilecek, sınıflandırılacak ve gerektiğinde yukarıda belirtilen yerlere aktarılabilecektir.

 

  1. Kişisel Verilerin İşlenmesine Dair Haklarınız Nelerdir ve Bu Haklara Nasıl Erişebilirsiniz?

Anayasa’nın 20. maddesinde herkesin, kendisiyle ilgili kişisel veriler hakkında bilgilendirilme hakkına sahip olduğu ortaya konulmuştur. KVKK’nın 11. maddesinde kişisel veri sahibinin kanun kapsamındaki hakları sayılmıştır.

 

KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin taleplerinizi “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğ” Madde 5’e göre İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi’ne  yazılı olarak veya kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ya da ilgili kişi tarafından veri sorumlusuna daha önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan elektronik posta adresini kullanmak suretiyle iletebilirsiniz.

 

Veri Sorumlusu: İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi

Adres: Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul

Mail: kvkk@imes.org

 

Röportaj Aydınlatma Metni

 

Değerli Konuğumuz;

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi (“Yayıcı Kuruluş”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde röportaj yapılacak değerli konuklarımız hakkında hazırlanmıştır.

Röportaj esnasında paylaştığınız kimlik bilgileri (ör: ad, soyadı), görsel ve işitsel kayıtlar (ör: Fotoğraf ve videolarınız) ve öngöremediğimiz, röportaj sırasında paylaşacağınız diğer kişisel verileriniz röportaj faaliyetinin yapılması, kamunun bilgilendirilmesi, konu hakkında yayın yapılabilmesi amacıyla yayıncı kuruluş tarafından işlenecektir. Ayrıca paylaştığınız veriler (ör:Fotoğraf ve videolarınız) kamuya açık alanlarda yayınlanacaktır.

 

Kişisel verileriniz ise, KVKK’nın 5. maddesinde yer alan, “ilgili kişinin temel hak ve özgürlüklerine zarar vermemek kaydıyla yayıncı kuruluşun meşru menfaati için zorunlu olması” ve “ilgili kişinin açık rızasının alınması” hukuki işleme sebeplerine dayanarak kısmen veya tamamen bir veri kayıt sisteminin parçası olmak kaydıyla otomatik olan ve otomatik olmayan yollarla işlenmektedir. Söz konusu kişisel veriler, ileride çıkabilecek hukuki uyuşmazlıklarda delil olarak kullanılabilmesi amacıyla hizmet aldığımız hukuk bürosuna ve yetkili kamu kurum kuruluşlarına aktarılabilecektir.

Kanunun ilgili kişinin haklarını düzenleyen 11. Maddesi kapsamındaki taleplerinizi, “Veri Sorumlusuna Başvuru Usul ve Esasları Hakkında Tebliğe” göre, Dudullu OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye İstanbul adresine yazılı olarak gönderebilir veya kvkk@imes.org e-posta adresine iletebilirsiniz.

Görüntü Kayıtlarınızın İşlenmesine Yönelik Aydınlatma Metni

İşbu aydınlatma metni, veri sorumlusu sıfatıyla hareket eden İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi (“İMES”) tarafından, 6698 sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanununun (“KVKK”) 10. maddesi ile Aydınlatma Yükümlülüğünün Yerine Getirilmesinde Uyulacak Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ çerçevesinde, kişisel verilerinizin işlenme amaçları, hukuki nedenleri, toplanma yöntemlerini, kimlere aktarılabileceğini ve KVKK kapsamındaki haklarınıza ilişkin olarak sizleri bilgilendirmek amacıyla hazırlanmıştır.

Fotoğraf ve video görüntüleriniz, internet sitemizde ve sunucuları yurt dışında olan sosyal medya hesaplarında kullanılması amacıyla İmes Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi (“İMES”)tarafından işlenecektir. Ayrıca sosyal medyaya, web sitesine ve yetkili kamu kurum kuruluşlara aktarılabilecektir.

Çerez Politikası

SS İMES SANAYİ SİTESİ İŞLETME KOOPERATİFİ (“İMES”) olarak internet sitelerimizden en verimli şekilde faydalanabilmeniz ve kullanıcı deneyiminizi geliştirebilmek için çerezler kullanmaktayız. Çerez kullanılmasını tercih etmezseniz tarayıcınızın ayarlarından veya aşağıdaki detaylı çerez kaldırım açıklamasından çerezleri silebilir ya da engelleyebilirsiniz. Ancak bunun internet sitelerimizin kullanımınızı etkileyebileceğini hatırlatmak isteriz. Tarayıcınızdan çerez ayarlarınızı değiştirmediğiniz sürece internet sitelerimizde çerez kullanımını kabul ettiğinizi varsayacağız. Toplanan verilerle ilgili düzenlemelere internet sitelerimizde yer alan Aydınlatma Metninden ulaşabilirsiniz.

Çerezlerimiz, internet sitelerimizi kullanmanız sırasında size kişiselleştirilmiş bir deneyim sunmak, hizmetlerimizi geliştirmek ve deneyiminizi iyileştirmek için kullanılır.

 

Çerezler kullanım amaç ve şekillerine göre farklı başlıklarda değerlendirilebilirler. Bu başlıklardan bazıları aşağıda açıklanmıştır;

Oturum çerezleri: Geçici çerezlerdir, tarayıcınızı kapattığınızda silinirler, yani kalıcı değillerdir. Sitelerimizin ve sizin, ziyaretinizde güvenliğini, sürekliliğini sağlamak gibi
amaçlarla kullanılırlar.


Kalıcı çerezler:
Sizin bir hareketinizle ya da çerezin içerisindeki süre aralığı sona erene kadar
tarayıcınızın alt klasörlerinde tutulurlar. Bu çerezler sizin bilgilerinizi ve seçimlerinizi bir sonraki ziyaretinizde internet sitemizin hatırlamasına yardımcı olurlar.


Birinci ve üçüncü kişi çerezler:
Birinci kişi çerezler sitemiz tarafından kullanılan çerezlerdir. Üçüncü kişi çerezler ise sitemiz haricinde bilgisayarınıza kurulan çerezlerdir.


Zorunlu çerezler:
https://www.imes.org/ internet sitelerinin düzgün şekilde çalışabilmesi için, özelliklerinin düzgün şekilde sunulabilmesi amacıyla kurulan anonim nitelikte
çerezlerdir.

 

Aşağıdaki liste web sitemizde kullanılan çerezleri detaylandırmaktadır.

ÇerezTürüSüreAçıklama
_gaPerformans2 YılBu çerez Google Analytics tarafından kullanılır. Ziyaretçi sayılarını, oturum sayılarını, kampanya verilerini hesaplamak ve sitenin analiz raporu için site kullanımını takip etmek için kullanılır. Çerezler bilgileri anonim olarak saklanırr ve benzersiz ziyaretçileri tanımlamak için oluşturulmuş bir sayı kullanır. Kişisel veri içermez.
_gat_gtag_UA_**Performans1 DakikaGoogle Analytics hesabı ile sitenin bağlantısı sağlamak için kullanılır. Kullanılara ait veri içermez. kullanılır.
_gidPerformans1 GünBu çerez Google Analytics tarafından kullanılır. Çerez, ziyaretçilerin bir web sitesini nasıl kullandıklarına dair bilgileri depolamak için kullanılır ve sitenin nasıl çalıştığı hakkında bir analitik raporu oluşturmaya yardımcı olur. Toplanan veriler ziyaretçilerin sayısı, geldikleri kaynak ve ziyaret edilen sayfaları gibi bilgileri, anonim olarak takip eder. Kişisel veri içermez.
cookielawinfo-checkbox-necessaryÇerez1 YılÇerez Politikasının Gerekli çerezleri kabul ettiğinize dair tutulan bir çerez kaydıdır.
cookielawinfo-checkbox-non-necessary1 YılÇerezÇerez Politikasınının Gereksiz çerezleri izlemesine yardımcı olan bir çerezdir.
PHPSESSIDSession0Farklı bir sayfada görüntülenebilen bir form gönderildiğinde basit bir mesaj saklamak için. Örneğin, bir sorgulama formu yanlış doldurulursa, gönderilecek hataları belirtmek için kullanıcıya bir mesaj kaydedilir ve sunulur. Bir sorgulama formu başarıyla gönderildiğinde, bir mesaj saklanır ve kullanıcıya sorgulama için teşekkür eder. Bu çerezde hiçbir kişisel bilgi saklanmaz.

 

İşlevsel ve analitik çerezler: Tercihlerinizin hatırlanması ve gezinme deneyiminizi geliştirmemize yarayan işlevsel çerezler ve hangi sayfalarımızın daha fazla ilgi çektiğini, hangi
kaynakların daha çok görüntülendiğini görmemize yarayan, sitelerimizdeki trafiği
görerek bu trafiğe uygun hizmet sağlamamızı sağlayan analitik çerezler kullanılmaktadır. Bu nitelikte çerezler de anonimdir.

Sitelerimizin kullandığı zorunlu ve birinci parti olanlar haricinde kullanılan
çerezler şunlardır:

Google Analytics: Kullanıcıların internet sitesini nasıl kullandığını analiz eden bir web analiz
aracıdır. Anonim olan bilgilerin yanı sıra internet sitesini kullanmanızla ilgili kişisel veri niteliğindeki bilgiler (İsim, adres, e-mail adresi, IP adresi) tarayıcınız tarafından Google’a gönderilir ve Google tarafından işlenir.

Google Tag Manager: Bu çerezler bir dahaki ziyaretinizde sizi tanımamıza izin veren cihazınıza özgün ve rastgele oluşturulmuş bir kimlik (ID) atayarak internet sitesi kullanımınızı
analiz etmemizi sağlayacaktır. Bilgileriniz tarayıcınız tarafından Google’a gönderilir ve Google tarafından işlenir.

Kullanıcı internet tarayıcılarının "yardım" dosyasında verilen talimatları izleyerek veya " www.allaboutcookies.org " veya "www.youronlinechoices.eu " adresini ziyaret ederek
kalıcı çerezleri kaldırabilir ve hem oturum çerezlerini hem de kalıcı çerezleri reddedebilir. Kullanıcı kalıcı çerezleri veya oturum çerezlerini reddetmesi halinde, söz konusu web sitesini, veya mobil webi kullanmaya devam edebilir, fakat söz konusu mecraların tüm işlevlerine erişemeyebilir veya erişimi sınırlı olabilir.


Çerezler nasıl silinir?

Çerezlerin çoğunun silinmesi kolaydır. Sadece tarayıcınızı seçin ve talimatları izleyin.

Chrome

  1. Klavyenizde Ctrl +Shift + Delete tuşlarına basın.
  2. Bir zaman aralığı seçin.
  3. 'Çerezler ve diğer site verileri' onay kutusunu seçin.
  4. Verileri temizle" düğmesini tıklayın.

Fire fox

  1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.
  2. Temizlenecek bir zaman aralığı seçin.
  3. 'Çerezler' onay kutusunu seçin.
  4. "Şimdi temizle" düğmesini tıklayın.

Safari

  1. Safari menüsünden Tercihler' i seçin.
  2. Gizlilik sekmesine gidin.
  3. 'Web sitesi verilerinibyönet' i tıklayın.
  4. 'Tümünü Kaldır' ı tıklayın.

Edge

  1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.
  2. Çerezler ve kaydedilmiş web sitesi verileri' onay kutusunu seçin.

  3. Temizle" düğmesini tıklayın. www.akkasgroup.com

Internet Explorer

  1. Klavyenizde Ctrl + Shift + Delete tuşlarına basın.
  2. Çerezler ve web sitesi verileri' onay kutusunu seçin.
  3. Sil" düğmesini tıklayın.

İMES
VERİ SORUMLUSUNA BAŞVURU FORMU

1. Genel Açıklamalar 

6698 Sayılı Kişisel Verilerin Korunması Kanunu’nda (“KVKK”) ilgili kişi olarak tanımlanan kişisel veri sahiplerine (“Başvuru Sahibi”) KVKK’nın 11. maddesi uyarınca kişisel verilerinin işlenmesine ilişkin birtakım taleplerde bulunma hakkı tanınmıştır.

Başvuru formu, SS.İMES Sanayi Sitesi İşletme Kooperatifi (“İMES”) ile olan ilişkinizi tespit ederek, varsa, İMES tarafından işlenen kişisel verilerinizin eksiksiz olarak belirlenerek, ilgili başvurunuza doğru ve kanuni süresinde cevap verilebilmesi için hazırlanmıştır. Kişisel verilerinizin güvenliğinin sağlanması ve hukuka aykırı veri aktarımının önlenmesi amacıyla, kimlik ve yetki tespiti için İMES tarafından ek bilgiler istenebilir. Başvuru Sahibi tarafından belirtilen
bilgilerin doğru ve/veya güncel olmaması ya da taleplerin yetkisiz olması halinde, bu hususa ilişkin sorumluluk Başvuru Sahibi’nindir.

Veri Sorumlusuna Başvuru Usul Ve Esasları Hakkında Tebliğ’in 7. maddesi uyarınca Başvuru Sahibi ’nin başvurusuna yazılı olarak cevap verilecekse, on sayfaya kadar ücret alınmaz. On sayfanın üzerindeki her sayfa için 1 Türk Lirası işlem ücreti alınabilir. Başvuruya cevabın CD, flash bellek gibi bir kayıt ortamında verilmesi halinde kayıt ortamının maliyeti kadar ücret talep edilebilir.

2. KVKK’nın 11. Maddesi Çerçevesinde Başvuru Hakkının Kapsamı

Başvuru Sahibi İMES’e başvurarak aşağıda yer alan konularda talepte bulunabilir:

a. Kişisel verilerinin işlenip işlenmediğini öğrenme,

b. Kişisel verileri işlenmişse buna ilişkin bilgi talep etme,

c. Kişisel verilerinin işlenme amacı ve bunların amacına uygun kullanılıp kullanılmadığını öğrenme,

d. Kişisel verilerinin yurt içinde veya yurt dışında aktarıldığı üçüncü kişileri öğrenme,


e. Kişisel verilerinin eksik veya yanlış işlenmiş olması hâlinde bunların düzeltilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,


f.KVKK ve ilgili diğer kanun hükümlerine uygun olarak işlenmiş olmasına rağmen, işlenmesini gerektiren sebeplerin ortadan kalkması hâlinde kişisel verilerinin silinmesini, yok edilmesini veya anonim hale getirilmesini isteme ve bu kapsamda yapılan işlemin kişisel verilerinin aktarıldığı üçüncü kişilere bildirilmesini isteme,


g. İşlenen verilerinin münhasıran otomatik sistemler vasıtasıyla analiz edilmesi suretiyle aleyhine bir sonucun ortaya çıkmasına itiraz etme,


h. Kişisel verilerinin kanuna aykırı olarak işlenmesi sebebiyle zarara uğraması hâlinde
zararın giderilmesini talep etme,

3. Başvuru Yöntemi 

KVKK’nın 13. maddesinin birinci fıkrası uyarınca; bu haklara ilişkin olarak yapılacak başvuruların yazılı ve imzalı olarak veya Kişisel Verilerin Korunması Kurulu (“Kurul”) tarafından belirlenen diğer yöntemlerle tarafımıza iletilmesi gerekmektedir.

Bu çerçevede yazılı olarak yapılacak başvurular, işbu formun çıktısı alınarak;

· Başvuru Sahibinin şahsen elden başvurusu ile,

· Noter vasıtasıyla,

· Kayıtlı elektronik posta (KEP) adresi, güvenli elektronik imza, mobil imza ile veya

· Başvuru Sahibinin tarafıma daha önce bildirdiği ve sistemimizde kayıtlıbulunan elektronik posta
adresinden göndereceği e-mail ile tarafıma iletilebilecektir.

Aşağıda, yazılı başuruları ne şekilde tarafıma ulaşıtıacağına ilişin yazılı başvuru kanalları özelinde bilgiler verilmektedir.

Başvuru
Yöntemi


Başvuru
Gönderiminde Belirtilecek Bilgi



Basurunun Yapılacağı Adres

Şahsen
Başvuru (Başvuru sahibinin bizzat gelerek kimliğini tevsik edici belge
ile başvurması

Zarfı
üzerine “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu kapsamında Bilgi Talebi”
yazılacaktır.

Dudullu
OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul

Noter
vasıtasıyla tebligat

Tebligat
zarfına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi Talebi”
yazılacaktır.

Dudullu
OSB Mah. İMES-504 Sok. E Blok No: 2 Ümraniye/İstanbul

“Güvenli
elektronik imza” ile imzalanarak Kayıtlı Elektronik Posta (KEP)Yoluyla

E-postanın
konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi
Talebi” yazılacaktır.


ssimessanayisitesikooperatifi@hs01.kep.tr

Mobil İmza
ya da E-posta ile Başvuru ilgili kişi taraflıdan veri sorumlusuna daha
önce bildirilen ve veri sorumlusunun sisteminde kayıtlı bulunan
elektronik

E-postanın
konu kısmına “Kişisel Verilerin Korunması Kanunu Kapsamında Bilgi
Talebi” yazılacaktır.

kvkk@imes.org