İMES Sanayi Sitesi’nin 2016 Yılına ait Genel Kurul toplantı 6 Mayıs’ta Titanic Business Hotel'de yoğun bir katılımla gerçekleşti. Kahvaltı ikramının ardından, saygı duruşu ile başlayan program; Yönetim Kurulu yıllık çalışma raporunun okunması ile devam etti.

Göreve geldiğimiz günden bugüne, Yönetim Kurulumuz ile birlikte İMES’e hizmet etmeye, değer sağlamaya gayret ettiklerini ifade eden İMES Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Akar  “Türkiye’nin örnek sanayi sitelerinden biri olan İMES’te, sanayicilerimize layık oldukları en iyi hizmetleri sunmayı hedefledik. Sanayicilerimizin ihtiyaçlarına ve beklentilerine uygun çalışmalar yürütmekteyiz. İhtiyaç duyulan alt ve üst yapıyı sorunsuz bir şekilde sizlerin hizmetine sunuyoruz.” dedi. İMES’in on yıllardır hayali olan İMES Park Projesini tamamladıklarını ifade eden Kemal Akar, İMES E Kapısında Metro durağı olacağının müjdesini verdi.

Türkiye, İMES’imizin birikmiş deneyiminden, bilgisinden ve dinamizminden bugüne kadar çok yararlandığını belirten Başkan Kemal Akar “İMES, ülkesine hizmet sevdasıyla gecesini gündüzüne katanlar sayesinde bugünlere gelmiştir. Biz Türkiye’nin, “bu ülke bir lira daha zenginleşsin” diye aylarını, yıllarını veren KOBİ’leriyiz, girişimcileriyiz, sanayicileriyiz. İMES Yönetim Kurulu olarak hep bu bilinçle çalıştık, başarıya odaklandık. En güzelini, en iyisini, İMES’e en çok yakışanı hedefledik. Hayaller kurduk. Bugün görüyoruz ki, başardık. Ama çalışmaya da devam ediyoruz. Genel Kurul’da ortaklarımızın huzuruna gönül rahatlığı ile çıkabiliyoruz. Bu sizlerden aldığımız güç ve güvenle… Şimdi eskisinden daha büyük işler yapmak zorundayız. “ diye konuştu.

Denetim Kurulu raporunun- Bilanço ve gelir-gider farkı hesabının okunması, Okunan raporların, bilanço ve gelir-gider hesaplarının müzakeresi ve oylanması, Yönetim ve Denetim Kurullarının ayrı ayrı ibrası, 2016 yılı kar dağıtımının görüşülmesi, ödeme esaslarının belirlenmesi, 2017 yılı çalışma raporunun okunması ve önümüzdeki dönemde görev yapacak yeni Yönetim ve Denetim Kurulu Üyelerinin seçiminin, ardından Genel Kurul toplantısına son verildi.
Yeni Yönetim ve Denetim Kurulu şu isimlerden oluştu.

YÖNETİM KURULU ASIL LİSTESİ
1- KEMAL AKAR | 2- ABDULLAH ARSLAN | 3- MEHMET ALİ DAĞISTAN | 4- SAADETTİN ÇAY